U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 8. decembar 2016. godine

Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama od četvrtka, 8. decembra, pišu o epilogu afere vakcina, mogućnosti za otvaranje poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u EU, o zločinima i nesrećama u kojima je u jednom danu stradalo 12 osoba.

ALO – „Kolinda se izvinjavala Hrvatima zbog srpske čokoladice“, list piše da su roditelji u Dubrovniku negodovali jer je predsednica Hrvatske u tom gradu deci podelila „Pionirove“ slatkiše. „Crna sreda u Srbiji“, o ubistvima koja su se juče dogodila u Srbiji.

BLIC – „Saslušana Dačićeva miljenica“, list piše da je člnica Socijalističke partije Srbije Ivana Petrović privedena u Zaječaru zbog napada na policiju. „Država daje 50 miliona na sredjivanje Jovankine vile“, list piše da će Vlada Srbije u naredne tri godine izdvojiti 50 miliona dinara za sredjivanje vile na Dedinju u kojoj je živela nekadašnja prva dama Jugoslavije Jovanka Broz.

VEČERNJE NOVOSTI – „Crna sreda odnela 12 života u Srbiji“, povodom serije zločina i nesreća u Srbiji. „Jeremić i Janković prave DOS protiv Vučića“, list piše o predstojećim izborima u Srbiji 2017. godine. „Naša država ne da slike Italijanima“, o tome da je Viši sud u Beogradu odbacio zahtev iz Bolonje da Srbija Italiji vrati slike koje su bile deo kolekcije naciste Hermana Gernga i kao ratna odšteta predate Jugoslaviji posle Drugog svetskog rata.

DANAS – „Vlada je tražila krivca za odluku o vakcinama“, o odluci tužilaštva da odustane od gonjenja u slučaju vakcina, a povodom ocena optuženih da su bili žrtve dnevne politike. „Zeleno svetlo zavisi od Devenporta“, o otvaranju novih poglavlja i tvrdnjama stručnjaka za evrointegracije da ono zavisi od šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta. „Vučić pet godina nije pristao na duel sa opozicijom“, naslov razgovora s liderom Dveri Boškom Obradovićem. „Obećanja nisu ispunjena, policajci idu u protest“, o tome da su propali pregovori Policijskog sindikata Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

INFORMER – „Srbija vojna sila“, list piše da će Srbija i Rusija 21. decembra potpisati ugovor o naoružanju. „Jeremić tražio: Zatrpajte Topčider“, list piše da je nekadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić tražio da se zatška afera „Topčider“ u kojoj su ubijena dvojica vojnika.

KURIR – „Krvavi pir“, tekst posvećen višestrukom ubistvu u selu kod Kraljeva. O reakciji predsednika Srbije Tomislava Nikolića na zahtev Haškog tribunala list piše pod naslovom „Mladića će da ubiju u Hagu“.

POLITIKA – „Za penzionere van Srbije nema jednokratne pomoći“, o tome da pomoć koju su dobili penzioneri predstavlja socijalno davanje namenjeno samo onima koji žive u Srbiji. „Kako je Pentagon spiskao dva vojna budžeta Srbije“, o tome da je američka vojska na bespotrebne procedure vojnih službenika potrošila budžet kakav nijedna zemlja osim Kine nema za celokupno funkcionisanje armije. „U ponedeljak ističe rok za izbor sudija Ustavnog suda“, o tome ko je sve predložen na te funkcije.

SRPSKI TELEGRAF – „Hrvati divljali zbog srpske čokolade“, o tome da je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović deci u Dubrovniku podelila „Pionirove“ slatkiše. „Gardisti ubijeni zbog šverca oružja“, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj tvrdi da je nekadašnji ministar spoljnih poslova znao za šverc oružja i ubistvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar