U trendu

Naslovna strana za petak, 7. decembar 2018. godine

Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama od petka, 9. decembra, najviše pišu o reakcijama na izvinjenje predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović zbog čokoladice iz Srbije u paketiću za decu iz Dubrovnika, ali i o predsedničkim izborima i formiranju komisije koja će istraživati ubistvo gardista na Topčideru.

ALO  –  „Šešelj i Čeda smazali Kolindinu čokoladicu“, o reakcijama poslanika Skupštine Srbije na dešavanja sa čokoladicama iz Srbije u Hrvatskoj. „‘Aman’ nas truje“, list piše da taj trgovinski lanac prodaje mlečne proizvode kojima je istekao rok trajanja. „Jeremić: Vraćam se u Srbiju“, list piše da nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić napušta Njujork kako bi počeo izbornu kampanju.

BLIC  –  „Vučić ubedljiv, Nikolić teško osvaja mandat“, o istraživanju Ipsos stratedžik marketinga o stavovima birača o budućem predsedniku Srbije. „Ujedinjenje opozicije: Daleko je ‘novi DOS'“, o koalicijama na predstojećim izborima.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Nadamo se istini o smrti sinova“, o formiranju komisije koja će istražiti ubistvo gardista. „Evropa ćuti na Kolindin šovinizam“, o reagovanjuima na izjavu predsednice Hrvatske o čokoladici iz Srbije. „Srbija dobija dve mreže“ o tome da će u Srbiji raditi novi operateri 0677 i 0678. „Dajem podršku kandidatu SNS“, predsednik Republike srpske Milorad Dodik izjavio je da će na predsedničkim izborima u Srbiji podržati kandidata Srpske napredne stranke.

DANAS  –  „Ne smeta mi da budem Vučićev omiljeni opozicionar“, prenosi list izjavu lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića o aktuelnim političkim dešavanjima. „Vuk Jeremić nije prvi saznao za smrt gardista“, nekadašnji predsednik Državne komisje koja je ispitivala okolnosti smrti dvojice gradista Božo Prelević o nalazima te komisije. „Šutanovac: Živković da ne izlazi u javnost pre dogovora“, lider DS poručio je koalicionom partneru da ne govori o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore pre dogovora.

INFORMER  –  „Jeremić krio da su gardiste ubili NATO lovci na haške glave“, list optužuje nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića da je znao za ubistvo gardista na Topčideru, koje je u internom vojnom izveštaju tretirano kao samoubistvo. „Šojgu naredio: Završiti sve! Hitno pomoći Vojsci Srbije“, list piše da je ministar odbrane Rusije odredio ljude koji će Srbiji isporučiti naoružanje.

KURIR  –  „Šokantne tvrdnje Šešelja i Karadžića“, o navodima o Srebrenici iz ispovesti nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, osudjenog za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije. „Kolinda odrasti“, predsedsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio predsednici Hrvatske da nema ništa protiv čokoladica iz Hrvatske. „Socijalisti su veliko zlo“, o komešanjima u koaliciji SPS-JS.

POLITIKA  –  „I pezionerima van Srbije stiže pomoć“, o tome da će penzionerima koji žive van Srbije biti isplaćena pomoć od 5.000 dinara. Pod naslovom „Podržaću kandidata SNS na predsedničkim izborima“, intervju sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. „Za sto godina Srbi u Srbiji postaće nacionalna manjina“, rekao je u intervjuu akademik Dušan Kovačević.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Za ludaru spremni“, o čokoladicama iz Srbije koje je predsednica Hrvatske podelila deci vojnika u Dubrovniku. „Guraju Tomu za kandidata da bi ga Vuk počistio“, o predsedničkim izborima u Srbiji 2017. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.