U trendu

Naslovna strana za sredu, 28. novembar 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama od srede, 30. novembra, pišu o malverzacijama u EPS-u, sudjenju po tužbi ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića protiv nedeljnika NIN i nalogu haškog tribunala za hapšenje troje radikala.

ALO  –  Povodom predstojećih predsedničkih izbora „Vučić blizu kandidature za predsednika“. O državnom budžetu za 2017. „Novi budžet koče energetika i odbrana“.

BLIC  –  „Pare od oružja Haradinaj ulaže u zgrade po Srbiji“, list piše o švercu oružja koji, kako navodi, organizuje klan bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja. „Kladionice: SNS kandiduje Nikolića“, o prognozama kladionica koga će za predsednika Srbije kandidovati premijer i lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Hag izdao nalog za hapšenje radikala“, o pritisku Haškog tribunala da Srbija izruči Vjericu Radetu, Jova Ostojića i Petra Jojića koji su optuženi za nepoštovanje suda zbog toga što su navodno, u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, pretili, zastrašivali i nudili mito svedocima da bi uticali na njihovo svedočenje. „Uvešćemo i mi taksu za gradjane EU“, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić povodom mogućnosti da se za ulazak u EU gradjanima naplaćuje taksa od pet evra.

DANAS  –  „Kako činovnik zaradi pola miliona mesečno“, list piše da relativno skromnu platu državnih sekretara „vrtoglavo uvećava“ članstvo u raznim komisijama, upravnim i nadzornim odborima. „Halabukom zasenili sudjenje o fantomima iz Savamale“, o sudjenju po tužbi ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića protiv nedeljnika NIN.

INFORMER  –  O medjunarodnim odnosima i predstojećim predsedničkim izborima „Vuk: Vučić tajno šuruje sa Putinom“. Povodom smrti osmogodišnjeg dečaka u lozničkoj bolnici, svedočenje radiologa „Ispod Radenkove rane se čulo šuštanje gasa“.

KURIR  –  Predvidjanja šansi potencijalnih predsedničkih kandidata „Šešelj u frci- zgaziće me Vučić“. List piše o preteranim troškovima šefa srpske diplomatije „Ivica Dačić – rasipnik, daje 100 miliona na luksuzne automobile“.

POLITIKA  –  „Od šefa CIA preko SBB-a do šefa diplomatije“, list piše da novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp ozbiljno razmišlja da za državnog sekretara postavi penzionisanog generala i bivšeg šefa CIA Dejvida Petresua. „Policija danas ulazi u EPS“, o malverzacijama u EPS-u. „Srpski osnovci iznad svetskog proseka u prirodnim naukama“, učenici četvrtog razreda osnovnih škola u Srbiji postigli su natprosečne rezultate po poznavanju matematike i prirodnih nauka.

SRPSKI TELEGRAF  –  List piše o saradnji političkih protivnika premijera Aleksandra Vučića sa predstavnicima kabineta predsednika Srbije Tomislava Nikolića pod naslovom „Izdaja“ fotografija na kojoj su zajedno samostalni poslanik i Vučićev kritičar Djordje Vukadinović sa savetnicom predsednika Srbije Stanislavom Pak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.