U trendu

Naslovna strana za sredu, 5. decembar 2018. godine

Beogradski dnevni listovi od srede na naslovnim stranama donose saznanje da je Tužilaštvo odustalo od gorenja u aferi „vakcine“ i pišu o bebi heroju koja je pobedila rak i umrloj devojčici zbog pesticida kojim su joj tretirali vaške.

BLIC  –  „Miloš ima tri meseca i pobedio je rak“ o tome da se najmladja beba koja je imala rak oporavlja. List na naslovnoj strani piše: Borba Moskve i Brisela za Balkan. EU nam odobrila tri poglavlja iz straha od Putina. „O izborima u januaru“ – naslov na prvoj strani za tekst o petosatnoj raspravi u skupštini koju su vodili premijer Aleksandar Vučić i opozicija, povodom predloženog budžeta za 2017. godinu.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Umrla devojčica kojoj su pesticidom lečili vaške“ o tragediji u selu kod Rožaja, u Crnoj Gori, koja je rezultat nemara i neznanja. „Zabranjen ulazak u Srbiju za 200 ljudi“, o rampi za osobe opasne po bezbednost.

DANAS  –  „Boris Tadić – Diskreditacija u predizbornoj kampanji“ povodom zahteva poslanika SNS Aleksandra Martinovića da se za ubistvo gardista saslušaju bivši predsednik Srbije Boris Tadić i njegov savetnik Vuk Jeremić. „Bez razloga ležali u pritvoru“ o tome da je Tužilaštvo odustalo od gonjenja u aferi „vakcine“ i da se bivša direktorka RFZO Svetlana Vukajlović više ne sumnjiči za zloupotrebe.

POLITIKA  –  „Koga parlament predlaže za sudije Ustavnog suda“, o listi koju parlament treba da usvoji. „Vučić protiv predloga da se Jankoviću i Šabiću smanji plata“ – povodom amandmana trojice poslanika Srpske napredne stranke da ombudsmanu Saši Jankoviću i povereniku za informacije od javnog zanačaja Rodoljubu Šabiću plata bude kao premijerova. „Za aferu vakcine nema dokaza“ povodom odluke Tužilaštva da odustane od gonjenja osumnjičenih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.