U trendu

Naslovna strana za utorak, 4. decembar 2018. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 6. decembar, najviše pišu o raspravi Skupštine Srbije o državnom budžetu za iduću godinu i o poseti evropskog komesara za proširenje i dobrosusedsku politiku Johanesa Hana Srbiji.

BLIC – „Putin traži novi mandat za Nikolića“, list piše da je razlog posete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova podrška predsedniku Srbije za drugi mandat.

VEČERNJE NOVOSTI – „Magdalena iz Srbije pomera granice nauke“, list piše o fizičarki Magdaleni Djordjević koja je od Evropske unije dobila 1,4 miliona evra za istraživanje kvarkova.

DANAS – „Od gradjana za RTB Bor uzimaju dve milijarde“, list piše da je budžetom za 2017. godinu predvidjeno da država finansira gubitaše. „Han: Srbija nema drugog puta do evropskog“, o najavi komesara za proširenje da bi u pretpristupnim pregovorima EU-Srbija u naredne dve nedelje moglo da se otvori novo pregovaračko poglavlje. „Vlast olako troši novac na šminkanje prestonice“, list prenosi ocene stručnjaka za urbanizam o „muzičkoj fontani“ na Slaviji.

POLITIKA – “ ‘DIPOSove’ kuće samo za strance“, list piše da je Vlada Srbije oduzela 118 kuća preduzeću DIPOS i predala ih Direkciji za imovinu zbog sve manje zainteresovanosti stranaca za te kuće. „Han i Vučić: Sledeće nedelje otvara se bar jedno poglavlje“, o poseti evropskog komesara za proširenje Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.