U trendu

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Srbije

Skupština Srbije nastaviće konstitutivnu sednicu sutra, u ponedeljak, u deset časova.

Poslanici su u petak, 3. jun potvrdili mandate i počeli raspravu o izboru predsednika Skupštine, ali je predsedavajući, najstariji poslanik Dragoljub Mićunović prekinuo sednicu zbog polemike poslanika koja je većinom bila mimo dnevnog reda.

Mićunović je kazao da je sednicu prekinuo da bi zaustavio degradiranje parlamenta i zato što smatra da nema potrebe da se žuri i predsednik bira u ponoć jer, kako je rekao, zemlja nije u ratnom stanju.

Zbog samostalne odluke Mićunovića, poslanici vladajuće većine su bili zatečeni i negodovali su navodeći da je ta odluka predsedavajućeg zloupotreba počasne funkcije, s obzirom da Mićunović predsedava Skupštinom kao najstariji poslanik samo do izbora njenog predsednika.

Potpredsednica SNS-a Marija Obradović je rekla da izbor predsednika i potpredsednika parlamenta nije dozvolila „šačica poslanika“ i poručila da će SNS sutra na sednicu doći „još jači i spremniji“.

Jedini kandidat za predsednika Skupštine je poslanica SNS Maja Gojković, a za potpredsednike ima sedam kandidata:  Veroljub Arsić (SNS), Konstantin Arsenović (PUPS),  Vladimir Marinković (SDPS), Djordje Milićević (SPS), Vjerica Radeta (SRS), Gordana Čomić (DS) i Jasmina Nikolić (Pokret Dosta je bilo).

Na dnevnom redu konstitutivne sednice je i imenovanje generalnog sekretara i izbor članova radnih tela Skupštine Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar