U trendu

Nastaviću da vodim sednicu bez obzira na pritiske

Predsedavajući Skupštine Srbije, najstariji poslanik Dragoljub Mićunović kazao je danas da će nastaviti da predsedava bez obzira na kritike Srpske napredne stranke (SNS) i da će „izdržati do kraja bez obzira na pritiske“.

„Nastavljam sednicu tamo gde je bila, a izdržaću do kraja bez obzira kakve pritiske na mene vršili, oni neće imati nikakvog efekta“, rekao je Mićunović odgovarajući na izjavu šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića da nije imao pravo da prekine sednicu u petak.

„Ja ovde nisam milom. Ako ste već otvorili to pitanje – kada me je jedna poslanica optužila za državni udar, ja dva dana nisam izlazio iz kuće čekajući da me uhapse, a pošto nisu ja ću onda moći da nastavim u tom stilu“, rekao je Mićunović.

On je ocenio da su oni koji su inicirali „tok sednice zbog kog je i odlučio da je prekine u petak“, nastavili to da čine i danas.

„Nekome je bilo stalo da pokaže svoju borbenost i da pokaže da je u pravu svim poslanicima opozicije“, kazao je Mićunović.

Šef poslaničke grupe pokreta Dosta je bilo Saša Radulović zamolio je da se poslanici drže dnevnog reda sednice, a da se za sve kritike obrate van sednice.

Prethodno je Martinović kazao je da predsedavajući Dragoljub Mićunović nije imao pravo da prekine sednicu u petak, 3. juna, pogotovo bez konsultacija sa ostalim poslaničkim grupama.

„Vaše obrazloženje da skupština ne može da radi noću uopšte ne stoji, jer se mnogo puta radilo noću“, rekao je Martinović.

On je dodao i da SNS apeluje na Mićunovića da predsedava skupštini u skladu sa poslovnikom.

„Da ne preduzimate ništa na svoju ruku i da ako imate potrebe da obavite konsultacije da to ne obavljate samo sa šefom vaše grupe, nego sa svima..Apelujem na Vas da svojim činjenjem ili nečinjenjem na bilo koji način ne blokirate rad skupštine“, naveo je Martinović.

Na to je šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocenio da je zahvaljujući današnjem obraćanju Martinovića, skupština vraćena na „način od petka kada su zasedali 10 časova“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar