U trendu

Nema izgleda za nove izbore na Kosovu

Bez obzira na dešavanja u Skupštini Kosova u nastojanja dela opozicije da onemogući nastavak zasedanja, neće doći do vanrednih izbora na Kosovu bez saglasnosti Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i najveće političke stranke Demokratske partije Kosova (DPK), ocenili su politički analitičari.

Analitičar Artan Muhađeri izjavio je da do novih izbora neće doći bez saglasnosti međunarodne zajednice, čiji su predstavnici protiv raspisivanja izbora.

„Na Kosovu izbori imaju još jedan dodatni element, oni treba da dobiju saglasnost međunarodnih predstavnika koji su kategorički protiv njih“, kazao je Muhađeri za

On je za agenciju Kosovapres podsetio da su se protiv izbora izjasnili ambasadori SAD i Nemačke na Kosovu i ocenio da je to otežavajući element za mogućnost održavanja novih vanrednih izbora.Slične stavove ima i predstavnik nevladine organizacije „Fol“ (Govori) Fidan Kaljaja koji je dodao da je za održavanje izbora potrebna i volja najveće političke stranke kosovskih Albanaca – DPK.

On je ocenio da sadašnje stanje najviše odgovara upravo DPK, jer iako je u koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova želi da vidi njen neuspeh, pošto Vladu vodi lider DSK Isa Mustafa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar