U trendu

Neophodno veće angažovanje policije u srpskim sredinama

Zamenik predsednika Skupštine Kosova Slobodan Petrović ocenio je da incidenti u Goraždevcu i Srbobranu pokazuju da je neophodno veće angažovanje policije u srpskim sredninama.

Petrović je u sredu tokom posete Goraždevcu, gde je bio sa predsednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem, pozvao nadležne institucije da hitno pronadju i kazne počinioce koji su u ponedeljak ujutro iz vatrenog oružja pucali na srpske kuće u tom metohijskom selu i dan kasnije u Srbobranu kada su pucali na trafiku u kojoj je bilo dvoje Srba.

„Snažno osudjujem ove napade  i pozivam organe reda da svim gradjanima omoguće da žive bez straha za svoju budućnost. Meštane Goraždevca pozivam da i pored uznemirenosti ostanu na svojim ognjištima“, naveo je Petrović.

Petrović je obećao da će kao zamenik predsednika skuptine i poslanik učiniti sve što je u njegovoj moći da počinioci ovakvih i sličnih incidenata budu kažnjeni.

Petrović je ocenio da je namera vinovnika poslednjih incidenata da doprinesu destabilizaciji Kosova. 

Nepoznati napadači su u ponedeljak ujutro oko 3 časa pucali iz vatrenog oruzja na tri srpske kuće, zapalili jedan automobil i prepolovili spomenik žrtvama NATO bombardovanja i ubijenoj srpskoj deci 2003. godine u Goraždevcu. U napadima nije bilo žrtava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar