U trendu

Neozbiljno i loše spekulisati o smeni direktora policije

Policijski sindikat Srbije (PSS) ocenio je danas da je neozbiljno i loše što se u javnosti spekuliše o navodnoj smeni direktora policije Milorada Veljovića, kao i da je malo verovatno da će na njegovo mesto doći načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

„Da su ove spekulacije netačne dovoljno govori i činjenica da se na mesto direktora Veljovića navodno postavlja Vladimir Rebić, što je samo po sebi malo verovatno, jer je načelnik Rebić upravo čovek saobraćajne policije“, naveo je taj sindikat.

U saopštenju, PSS je dodao da Rebić nikada nije napisao nijednu krivičnu prijavu u karijeri i ne zna ništa o finansijskim istragama, borbi protiv korupcije i organizovanih narko grupa, što je glavno iskustvo i kvalitet koji svaki direktor policije treba da poseduje.

Taj reprezentativni sindikat je naveo da spekulacije u javnosti o smeni vrha policije, samo otežavaju situaciju zaposlenima od kojih će 1.500 ostati bez posla naredne godine.

„Umesto da se bavimo da li će i koliko zaposlenih dobiti otkaze i po kojim kriterijumima, koji još nisu doneseni, mi se u javnosti bavimo fantomskim smenama“, naveo je PSS.

Beogradski mediji navode da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odlučio da smeni direktora policije Milorada Veljovića koji tu funkciju obavlja više od devet godina, a da bi umesto njega, do otvaranja konkursa, tu funkciju obavljao Vladimir Rebić.

Pominju se i dva načina smene Veljovića, po jednom direktor policije bi otišao u penziju, a po drugom podneo bi ostavku.

Vladimir Rebić ranije danas rekao je za RTS da nema saznanja o tome da će biti imenovan za novog direktora Policije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.