U trendu

Nijedan član Saveta REM-a iz Vojvodine

Skupština Srbije danas je, na predlog crkava i verskih zajednica, izabrala Aleksandru Janković za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ali nije izabrala nijednog od kandidata koje je predložio nadležni Odbor Skupštine Vojvodine.

Kandidati koje je predložio taj odbor bili su Siniša Isakov i Vladimir Borović.

Prvobitno je na dnevni red bio stavljen i izbor članova tog tela na predlog udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece, ali je ta tačka povučena na zahtev skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje.

Ta udruženja su predložila Milana Antonijevića i Snežanu Stojanović Plavšić za članove Saveta REM-a.

Predsednik Odbora za informisanje Skupštine Vojvodine Dušan Jakovljev oštro je danas kritikovao Skupštinu Srbije jer nije izabrala nijednog od dva kandidata koje je pokrajinska skupština predložila za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Podsetivši da kandidati za članove Saveta REM Siniša Isakov i Vladimir Borović nisu dobili podršku poslanika, Jakovljev je rekao da Vojvodina kao autonomna pokrajina, sa svojim javnim servisom i kao trećina teritorije Srbije, zaslužuje svog predstavnika u Savetu REM.

On je dodao da u ovom momentu ne želi da se izjašnjava o tome kako to doživljava i zbog čega misli da je odluka štetna, jer bi na taj način „prekršio načelo pristojnosti u javnom govoru“ za koje je rekao da ga čvrsto podržava.

Isakov ili Borović trebalo je da u Savetu REM-a zamene bivšeg predsednika tog tela Gorana Karadžića, kojem je mandat istekao u februaru, a koji je takodje izabran na predlog Skupštine Vojvodine 2005. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar