U trendu

Niko kriv za tone deterdženta u Gornjem Milanovcu

Osnovno javno tužilaštvo u Gornjem Milanovcu odbacilo je krivičnu prijavu zbog isteka roka upotrebe za 47 tona deterdženta u opštinskim robnim rezervama, zbog čega je toj opštini pričinjena materijalna šteta od sedam miliona dinara.

Predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke i poslanik Dejan Kovačević, koji je i odbornik u Skupštini opštine Gornji Milanovac, podneo je u avgustu krivičnu prijavu protiv NN lica koje je trebalo da o tome brine.

On je naveo da je službeno lice u Opštinskoj upravi bilo dužno da brine o 47 tona deterdženta, čija je vrednost na tržištu oko sedam miliona dinara, i da je u pitanju krivično delo, jer su robne rezerve javna svojina.

Kovačević u prijavi ističe da je za takvo krivično delo zaprećena kazna zatvora do pet godina i da se nada će tužilaštvo „preduzeti sve mere radi utvrdjivanja identiteta počinioca i rasvetljavanja ovog dela“.

Predsednik Opštine Milisav Mirković obavestio je danas javnost da je Osnovno javno tužilaštvo u Gornjem Milanovcu donelo rešenje o odbacivanju krivične prijave.

U obrazloženju piše da „ne postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni učinio navedeno krivično delo, kao ni bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.