U trendu

Niko ne pominje vraćanje migranata u Srbiju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak u Londonu da „niko nijednom rečju“ ne pominje vraćanje izbeglica u Srbiju.

„To niko ne pominje. Niko neće da pravi nikakav parking u Srbiji za migrante, ničija to nije ni ideja“, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Vučić je danas, obraćajući se na Medjunarodnoj donatorskoj konferenciji za prikupljanje pomoći za Siriju i rešavanje migrantske krize, rekao da je 600.000 izbeglica prošlo kroz Srbiju na putu ka zemljama Evropske unije u poslednjih godinu dana.

On je kazao da je tokom dana razgovarao sa 30 evropskih i svetskih zvaničnika, ali da od njih nije čuo jedinstven stav o rešavanju izbegličke i sirijske krize.

„Svi su se bavili Sirijom, ali je jedan deo njih mislio mnogo više na sebe, nego na Siriju“, kazao je Vučić.

On je dodao da je s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarao o evropskom putu Srbije i izbegličkoj krizi i naveo da je Merkelova „zadovoljna politikom koju Srbija vodi“.

„Ta podrška na evropskom putu znači i dolazak više investitora, to je podrška našim ljudima koji su pokazali strpljivost i trpeljivost“, kazao je Vučić.

On je ocenio i da je usvajanjem Rezolucije o napretku dijaloga Beograda i Prištine Evropski parlament pokazao dobru volju da pomogne Srbiji na evropskom putu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar