U trendu

Nikolić dočekuje predsednika Kazahstana

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će „s posebnim zadovoljstvom“ dočekati velikog prijatelja Srbije i srpskog naroda, predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, koji će na njegov poziv posetiti Srbiju od 23. do 25. avgusta, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Kako se navodi u saoptenju, on je u razgovoru sa ambasadorom Kazahstana Nurbahom Rustemovim i s predsednikom administracije Almatiske oblasti Amandikom Batalovim ocenio da „Srbija i Kazahstan imaju mnogo toga zajedničkog, dele mnoge vrednosti, ali da nažalost ekonomska saradnja ne prati izvanredno prijateljstvo“.

Nikolić je izrazio očekivanje da će predstojeća poseta predsednika Kazahstana otvoriti novo poglavlje u ekonomskim odnosima dve zemlje i da će potpisivanje bilateralnih sporazuma i zasedanje mešovite komisije dati novi impuls realizaciji konkretnih projekata u oblasti privrede, kulture i turizma.

Predsednik administracije Almatiske oblasti Amandik Batalov zahvalio je predsedniku Srbije na velikom doprinosu u unapredjenju odnosa dve zemlje i konstatovao da će inicijativa na realizaciji konkretnih projekata dodatno učvrstiti prijateljstvo dve zemlje.

„Mi imamo mnogo toga zajedničkog i sada imamo priliku da zajedničkim zalaganjem obezbedimo bolji život našim gradjanima“, naglasio je Batalov.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.