U trendu

Nikolić očekuje reakciju nadležnih povodom rušenja u Savamali

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić očekuje da nadležne institucije reaguju povodom rušenja objekata u centralnoj beogradskoj četvrti Savamala krajem aprila, rečeno je listu Danas u kabinetu predsednika Srbije.

„Zna se koje institucije su nadležne za slučaj rušenja objekata u Savamali, i očekujemo da one reaguju, odnosno urade svoj posao“, rečeno je listu u kabinetu Nikolića na pitanje zbog čega predsednik nije do sada reagovao na slučaj Savamala, uprkos tome što je taj događaj uznemirio javnost.

U Predsedništvu na Andrićevom vencu tim povodom su dodali da je „jasna zainteresovanost javnosti, kao i očekivanje da nadležne institucije reaguju, i da to i kabinet predsednika Srbije očekuje“.

Grupa od tridesetak maskiranih osoba je u noći 24. i 25. aprila u Savamali bagerima srušila desetak objekata, podseća Danas u izdanju od petka.

Oko ruševina u Savamali ove nedelje, u ponedeljak, postavljene su montažne ograde Beograd puta, ali u javnosti je bilo nedoumica zbog čega je to mesto ograđeno i ko je i zbog čega angažovao Beograd put.

JKP Beograd put navodi za Danas da su “ ‘zapreke za masu’ u Hercegovačkoj ulici postavili po nalogu inspekcijskih organa Grada Beograda“, ali dodaju da Beograd put „neće izvoditi radove na pomenutoj lokaciji“.

Danas podseća da je jedan od većih porušenih objekata u Hercegovačkoj ulici vlasništvo firme Iskra, koja se na tom mestu nalazila 70 godina, i koja je posle rušenja postavila kontejner, kako bi mogla da nastavi da posluje.

Kako je za Danas izjavio direktor Iskre Dušan Miljević, zbog postavljanja kontejnera je odmah reagovala Komunalna inspekcija i tražila izjašnjenje o postavljenom objektu, što su advokati Iskre i učinili.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar