U trendu

Nikolić odgovorio državnom vrhu Crne Gore

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da Crna Gora ne uzvraća prijateljskim odnosom na prijateljstvo Srbije i saopštio da takvo ponašanje Podgorice ne menja odnos zvaničnog Beograda prema njoj.

Povodom reagovanja državnog vrha Crne Gore na njegovu raniju izjavu da Crna Gora izborom da bude deo EU i NATO „svesno poništava samostalnost i pristaje da bude nečija igračka“, Nikolić je za današnje izdanje lista Kurir rekao da nije promenio svoje stavove o Crnoj Gori.

„Komentarisao sam kako se odnose prema srpskom narodu, prema svetskoj situaciji, u kojoj se isključivo stavljaju na jednu stranu, a da bi to ostvarili, donose odluke koje su direktno suprotstavljene interesima Srbije, kao što je glasanje u Unesku“, rekao je Nikolić.

On je naglasio da takvo ponašanje Crne Gore ne menja odnos Srbije prema njoj.

„Samo kažem šta mislim da nije dobro u njihovom odnosu prema Srbiji. Neću se ljutiti i ako od njih saznam da je Srbija načinila neku grešku. Mi svoje greške ispravljamo, a oni sami vode svoju politiku, pa neka reše“, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima od Srbije nikome u regionu ne preti opasnost, pa ni Crnoj Gori.

„Samo bih voleo da na naše prijateljstvo bude uzvraćeno prijateljstvo, a očigledno nije. Nisam oćutao ni drugima, pa neću ni njima“, rekao je Nikolić.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović, reagujući na Nikolićeve ranije opaske o Crnoj Gori rekao je da predsednik Srbije „brzo menja stavove“, dok je premijer Crne Gore Milo Djukanović izrazio čudjenje i saopštio da je „u pitanju neki novi ton sa jedne visoke državne adrese u Beogradu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar