U trendu

Nikolić priredio prijem za decu Evrope

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica Nikolić priredili su danas u Beogradu prijem povodom 46. Međunarodnog susreta dece Evrope „Radost Evrope“ i poručili deci da čuvaju prijateljstva kao najveću dragocenost.

Nikolić je deci rekao da je njihovo detinjstvo „bogatije za jedno prijateljstvo, za jedno neobično putovanje“ i da će manifestacija koja traje decenijama biti nastavljena i sa njihovom decom.

„Došli ste u zemlju i među ljude koji decu vole više od svega i koji će o vama brinuti kao o svojoj deci“, kazao je Nikolić i dodao da će Srbija „uvek biti tu, otvorena i spremna“ da ih primi i ugosti.

Nikolić je zahvalio deci što su „svoju radost doneli u Beograd“.

Predsednica Odbora manifestacije „Radost Evropa“ Dragica Nikolić rekla je da Beograd svake godine u oktobru postaje evropska dečja prestonica, prestonica igre i pesme, druženja i prijateljstva, prestonica radosti.

„‘Radost Evrope’ predstavlja beogradsko porodično blago, a u tom kovčegu dragocenosti ova manifestacija zauzima posebno mesto“, kazala je Dragica Nikolić.

Ona je izjavila da se deca, ma kojim jezikom govorila, razumeju bez prevoda, jer su radovanje i bezbrižnost, zagrljaji i drugarstvo, pesma i igra „jezik koji svako na svetu razume“.

U 46. Međunarodnom susretu dece Evrope, čiji je osnivač i pokrovitelj Gradska uprava grada Beograda, deca iz beogradskih osnovnih škola ugostiće u svojim domovima vršnjake iz 17 evropskih zemalja.

Učesnici manifestacije „Radost Evrope“ su deca uzrasta od sedam do 14 godina koja će svoje zemlje predstaviti kroz muziku, ples, slikarstvo i sveukupno dečje stvaralaštvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.