U trendu

Nikolić: Rusija ne pritiska Srbiju da potpiše sporazum o diplomatskom imunitetu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić negirao je da Rusija vrši pritisak na Srbiju da potpiše sporazum o diplomatskom imunitetu za osoblje u Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

„Ne vrši. Niko ovde nikome ne radi iza leđa, uostalom nema ni razloga. Ja ne mogu da potpišem sporazum za koji me Vlada nije ovlastila, dok oni mogu da potpišu sporazum ne pitajući me za ovlašćenje. Dakle nikada, ni u jednoj državi nisam dogovarao ili potpisao sporazum za koji nije znala Vlada Republike Srbije pa tako neću ni u Rusiji. U odnosima sa Rusijom ja nemam nikakvih tajni ni pred kim – zna se koliko volim Rusiju i zna se koliko ja lično želim da budemo u EU“, rekao je Nikolić za Sputnjik, uoči posete Rusiji 9. i 10. marta.

On je rekao da misli da je Rusiji dovoljno kada Srbija kaže da neće da udje u NATO i da Rusija, kao „ozbiljna zemlja, uopšte ne proverava jesmo li u istom procentu povezani sa Moskvom i sa NATO“.

„Rusija zna da gradjani Srbije ne žele da Srbija bude u NATO i da nije opasno ako se baš o svemu ne dogovorimo. Ona to nikada ne potencira“, rekao je Nikolić. 

Nikolić će boraviti 9. i 10. marta u radnoj poseti Rusiji gde će se sastati sa predsednikom Vladimirom Putinom i patrijarhom Ruske pravoslavne crkve Kirilom i primiti nagradu Medjunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda za 2015. godinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar