U trendu

Nikolić s direktorom kompanije u Emiratima o investicijama

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas u razgovoru sa direktorom kompanije „Mulk Holding“ Šadžijem ul Mulkom u Abu Dabiju da su odnosi Srbije i Ujednjenih Arapskih Emirata (UAE) „izvanredni“ i da je saradnja dve zemlje u oblasti ekonomije „primer za ceo svet“, saopšteno je iz službe predsednika Srbije.

„Vi ste prepoznali Srbiju kao atraktivnu destinaciju za investicije i mi smo veoma zahvalni na tome. Srbija ima prijatelje u svim delovima sveta, mi smo obnovili stara i uspostavili nova prijateljstva, a ja sam posebno ponosan na iskreno prijateljstvo sa šeikom i narodom UAE“, rekao je Nikolić.

On je dodao da je spoj srpskog znanja, geografskog položaja i prirodnih bogatstava sa kapitalom i iskustvom iz UAE „recept za uspeh“.

Mulk je zahvalio Nikoliću na podršci i ličnom zalaganju za realizaciju investicija „Mulk Holdinga“ i izrazio želju da nastavi ulaganja u Srbiju.

Nikolić i Mulk su razgovarali i o investiciji vrednoj 20 miliona evra, kojom će u Srbiji biti otvoreno 100 novih radnih mesta.

Kompanija „Mulk Holding“ zapošljava više hiljada ljudi u 11 zemalja sveta, a u Srbiji posluje od 2010. godine, preko firme „Alubond jurop“ (Alubond Europe) u Banatskom Karlovcu, koja je 2011. kupila industrijski objekat u tom gradu.

Taj objekat adaptiran je u novi pogon za proizvodnju panela „Alubond USA“, a 2012. godine otvorila je još jedan prozvodni pogon.

U proširenje proizvodnje i novi pogon za proizvodnju aluminijumskih panela, kao i izgradnju nove fabrike, biće uloženo više od 20 miliona evra i otvorena radna mesta za 100 novih radnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.