U trendu

Niš: Saslušan zbog izjave o finansiranju stranaka

Predsednik Udruženja skupština stanara koje je proteklih meseci organizovalo više protesta u Nišu Đokica Jovanović izjavio je danas da je saslušan u gradskoj Policijskoj upravi kako bi se izjasnio o svojoj izjavi da se političke partije finansiraju novcem javno-komunalnih preduzeća.

Jovanović, koji je i profesor beogradskog Filozofskog fakulteta, rekao je agenciji Beta da mu je tokom informativnog razgovora saopšteno da je krivičnu prijavu zbog te izjave podneo gradski većnik Miloš Banđur, koji je resorno zadužen za komunalnu oblast u Nišu.

„Najviše mi zameraju na toj izjavi o finansiranju stranaka novcem javno-komunalnih preduzeća, ali to je nešto što ja uvek tvrdim“, rekao je Jovanović.

On je istakao da mu sada ne preostaje ništa drugo nego da vidi da li će tužilac odbaciti krivičnu prijavu ili je prihvatiti i pokrenuti postupak pred sudom.

Direktor JKP „Gradska toplana“ Slobodan Maksimović potvrdio je ranije danas novinarima da je to preduzeće podnelo krivičnu prijavu protiv Jovanovića, dok je, kako je naveo, većnik Miloš Banđur podneo krivičnu prijavu „protiv NN lica“ u Toplani.

„Jovanović je gostovao pre oko dva meseca na jednom od lokalnih medija i pri tom je izneo niz neistinitih informacija o radu rukovodstva Toplane i o samoj Toplani. Naložio sam pravnoj službi da pregleda snimak i da, ukoliko pronađe elemente krivičnog dela, podnese prijavu, što je i učinjeno“, rekao je Maksimović.

On je istakao da nema informaciju o tome da li je krivična prijava prihvaćena i da li tužilaštvo radi po tom pitanju, ali je dodao da je obavešten da je Jovanović pozvan na razgovor.

Maksimović je rekao da se ne seća tačno svega što je Jovanović govorio na televiziji.

„Suština je da Toplana šteluje rezultate, da krivotvori svoja dokumenta i da usmerava novac prema političkim strankama, što je apsolutno netačno“, rekao je direktor JKP „Gradska toplana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar