U trendu

Nisam pretio ni pre, ni za vreme izborne kampanje BiH

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je žao što bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović „izmišlja“ da bilo ko iz Beograda preti BiH i istakao da kao premijer to nije činio ni pre, ni za vreme, a ni posle bilo kakve izborne kampanje.

Vučić je u saopštenju za javnost naveo, da je u stvari Izetbegović pretio Srbiji time što je rekao da pravni stručnjaci analiziraju presudu Haškog tibunala Radovanu Karadžiću, kako bi utvrdili da li ona nudi nove elemente na osnovu kojih bi bilo moguće pokretanje revizije postupka po tužbi protiv Srbije za agresiju i genocid, pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu.

On je naveo da Izetbegović umesto za pokrene inicijativu za konačnim pomirenjem, iznosi predlog za pravnu i političku osvetu nad Srbima.

Vučić je naveo da će Srbija te pretnje tolerisati, jer ne znam šta bi bila alternativa i sa „ponosom istakao“ da se u Srbiji svi zločini i svaka vrsta nasilja itekako kažnjavaju.

Premijer je kazao, i da bi bilo dobro kada bi Izetbegović pokazao više volje da zločini nad Srbima u BiH budu rasvetljeni, a ubice i kriminalci privedeni pravdi.

„Makar oni za koje postoje živi svedoci da su ljudima vadili oči zato što su Srbi. To bi, siguran sam bio dobar početak provodjenja prava i pravde i važan doprinos politici mira na Balkanu“, dodao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija je u potpunosti posvećena miru i pomirenju i nikakvim žalbama i tužbama i politizovanjem pojedinih slučajeva, krivca za sukobe neće tražiti ni u bošnjačkom narodu, niti u bilo kom narodu sa prostora bivše Jugoslavije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.