U trendu

Nismo napali Malog, uručili smo mu otkaz

Predstavnik Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Dobrica Veselinović negirao je da su predstavnici te inicijative napali gradonačelnika Beograda Sinišu Malog.

„Ne. To se nije dogodilo. Mi smo mu uručili otkaze“, rekao je Veselinović i dodao da nisu videli povredjenog policajca o kome je Mali govorio.

On je dodao da ih Mali nije pozvao na sastanak.

„On nas nije pozvao na sastanak. Šef obezbedjenja Skupštine je rekao ‘Hajde, hajde. Udjite’. Pokušao je da nas uvuče na silu. Naš stav da mi nemamo šta da razgovaramo. Naši zahtevi su jasni ostavke i krivična odgovornost“, rekao je Veselinović novinarima na protestu.

Upitan da prokomentariše izjavu gradonačelnika da brine za svoju i bezbednost svoje dece Veselinović je rekao da je „neverovatno da uz svo prisustvo policije i privatnog obezbedjenja koje ga čuva“.

„Imam kontra pitanje za gradonačelnika. On je prvih dana posle rušenja u Savamali rekao da se oseća bezbedno kako je moguće da se neko oseća bezbedno kada 30 maskiranih ljudi upadne u pola noći i razruši deo grada, a u po bela dana sa ljudima bez maski koji su njegovi gradjani se oseća ugroženo“, rekao je Veselinović.

On je kazao da će kada pregledaju snimke sa skupa utvrditi šta se zaista desilo i da li će pokretati proces jer su i članovi Inicijative napadnuti.

Oko 200 okupljenih, prema policijskim procenama, na skupu, na kome su predstavnici Inicijative pokušali da uruče „otkaz“ Malom i predsedniku Skupštine Beograda Nikoli Nikodijeviću, vikalo je „Lopovi“, „Koga štitite“, „Djubre najveće“, „Ostavke“.

Predstavnici Inicijative su preko policije koja je obezbedjivala Skupštinu grada ubacivali toalet papir i listove papira sa „otkazima“, nakon čega su vrata Skupštine blokirana.

Predstavnik Inicijative Radomir Lazović pozvao je gradjane da ne gadjaju papirima policiju.

„Ne gadjajte ove ljude, oni su naša policija. Pogledajte im sramotu na licu što ovo rade“, na šta su se čuli povici „Koga štitite“ – „Štitite lopove“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar