U trendu

Norveški kanuista: Beograd mi je u srcu

Andreasa Orheima, bivšeg norveškog i svetskog prvaka u kanuu, vežu posebne uspomene za Beograd. Naime, ovaj norveški sportista je 3. avgusta 1975. osvojio zlatnu medalju na svetskom prvenstvu u kajaku i kanuu koje je održano na Adi Ciganliji.  Četrdeset godina kasnije, poželeo je da tim starim, dragim sećanjima doda nova, te se na taj isti dan, 3. avgusta, venčao u Beogradu.

„Želeo sam da se prisetim davnih dana i dodam nove uspomene, da imam dve značajne svari koje me vežu za 3. avgust i Beograd“, rekao je 64. godišnji Norvežanin.

Andreas i njegova partnerka večali su se u norveškoj rezidenciji u Beogradu.

„Svečanost u rezidenciji je bila lepša nego što smo očekivali… Protekla je u prijateljskom duhu i bila veoma interesantna… Baš smo se lepo proveli“, ispričao je Orheim.

Novopečeni supružnici su rekli da su bili oduševljeni gradom: „U njemu vlada veoma prijatna, mirna i prijateljska atmosfera“.

„A kada smo nešto pročitali o njemu, shvatili smo koliko je tokom istorije njegova pozicija između Istoka i Zapada bila fascinantna“, rekao je Orheim.

Orheim je iskoristio priliku da poseti Adu Ciganliju gde je kao 24. godišnjak osvojio zlato. Bio je prijatno iznenađen da vidi kako je Ada od pustare postala lepo, uređeno mesto na kom posetioci mogu da plivaju, vežbaju i jednostavno se zabavljaju.

Nakon četvorodnevnog boravka u srpskoj prestonici, Orheim i njegova supruga se vraćaju u Norvešku s nadom da će ponovo posetiti Beograd.

„Sada imamo puno toga da proslavimo u Beogradu“, kazali su oni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.