U trendu

Nova stranka: Tužilaštvo da prestane da ćuti o Savamali

Generalni sekretar Nove stranke Aleksandar Stanković pozvao je danas tužilaštvo da reaguje i da „prestane da ćuti“ o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu.

On je na konferenciji za novinare u prostorijama Nove stranke u Beogradu kazao da sve dok slučaj rušenja u Savamali ne bude rešen političari šalju poruku „sila je naša, a sila odredjuje zakon“.

Stanković je pitao „ko je ukinuo pravnu državu i zbog kojih interesa“ i dodao da je dužnost svih gradjana Srbije da se izbore za status slobodne zemlje.

„Naše države nema i neće je biti dok se slučaj ne reši. Ovo nije politička borba Nove stranke i Srpske napredne stranke, ovo je borba za slobodno društvo“, ocenio je on.

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Beogradu porušeni su bagerima u noći izmedju 24. i 25. aprila. Ljudi koji su imali fantomke na glavama maltretirali su gradjane koji su se tu zatekli, pretresali ih, oduzimali im telefone, vezivali i zatvarali u šupu.

Gradjani su zvali policiju, ali ona nije reagovala već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

U izveštaju zaštitnika gradjana Saše Jankovića navodi se da je policiji iz vrha službe naredjeno da tako postupa.

Vučić je na konferenciji za novinare 8. juna rekao da vrh gradske vlasti stoji iza rušenja u Savamali, ali da veruje da nisu imali kriminalne namere.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.