U trendu

Nova vlast u Beloj crkvi samo ako ministarstvo odobri

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Kori Udovički izjavila je danas da nova vlast u Beloj Crkvi ne može da deluje legalno dok njeno ministarstvo ne da takvo mišljenje.

„Ono što je u nadležnosti našeg ministarstva i ono što možemo da radimo, to je da pogledamo sve dokumete i utvrdimo da li je Skupština zasedala po propisima. Ukoliko nije, čak iako nova Vlast u Beloj Crkvi ima većinu, ne može legalno da deluje dok mi ne damo takvo mišljenje, odnosno dok se ne održi legalna skupština“, kazala je Udovički za TV B92. 

Ona je navela da se ne može ići mimo procedure bez obzira na to ko ima većinu, i dodala da „procedura postoji da bi se zaštitio demokratski postupak i civilizovani demokratski dijalog“.

Na pitanje koliko će potrajati da Ministarstvo da ocenu o slučaju Bele Ccrkve, Udovički je navela da najduže traje dostavljanje dokumenata.

„Može da potraje par nedelja, a može i jedan dan. Mi smo sada u komunikaciji sa ljudima koji su se zabarakadirali. Neka dokumenta su nam dostavili. Medjutim, oni sada ne drže ključna dokumenta. Lopta je na terenu s druge strane“, kazala je Udovički.

Ona je kazala da se ulaskom u predizbornu kampanju“ ne može sprečiti neka „sledeća“ Bela Crkva.

„Mi možemo samo da apelujemo. Od gradjana tražimo da od svojih lokalnih vlasti traže da vrše vlast do izbora i posle izbora u skladu s propisima. Ukoliko bilo koja strana želi da opstruira i vidi da će se to tolerisati, onda može da se desi da raspuštamo skupštine usred predizbornog perioda“, navela je Udovički.

Povezane vesti:

Bela Crkva nije imala ugovor sa privatnim obezbedjenjem

Ministarstvo traži hitan izveštaj iz Bele Crkve

Upravni sud nadležan za sporove oko izbora funkcionera

Odbornici prespavali u sali Skupštine Bele Crkve

Smenjena vlast u Beloj Crkvi, DS i LSV ne priznaju sednicu

SNS krši zakone i Ustav

Bačen suzavac na odbornike u Beloj Crkvi

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar