U trendu

Nova vozila za domove zdravlja

Primopredaja 12 vozila za potrebe beogradskih domova zdravlja, za čiji je nabavku iz gradskog budžeta izdvojeno 16 miliona dinara, obavljena je danas ispred gradske skupštine.

Nakon primopredaje vozila, gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je to najveća nabavka vozila za domove zdravlja u poslednjih nekoliko godina i da je to dokaz koliko je gradska vlast posvećena unapredjenju primarne zaštite.

„Ova vozila će se koristiti kako bi se što pre stizalo do pacijenata, za kućna lečenja i sve druge usluge koje imaju za cilj poboljšanje zdravstvene zaštite u Beogradu. Hitna pomoć će takodje dobiti deset vozila i to je rezultat štednje kojom novac želimo da uložimo tamo gde je najvažnije, a to su upravo domovi zdravlja… Vozila Fiat 500L proizvode se u Srbiji, a na ovaj način dajemo posao i našim radnicima u Kragujevcu, tako da je to spoj lepog i korisnog. To isto činimo i sa proizvodjačem autobusa Ikarbus, jer im na taj način dajemo mogućnost da zarade svoje plate i obezbede svoje porodice“,  rekao je Mali.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Mali je najavio da će obići svaki dom zdravlja u gradu i podsetio da je samo za radove u 16 domova zdravlja uloženo više od 60 miliona dinara.

„Grad Beograd je tokom protekle godine za unapredjenje uslova rada u domovima zdravlja uložio više od 270 miliona dinara, vodeći računa o tome da svi gradjani Beograda dobiju ravnopravan tretman“, rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da se trenutno gradi ambulanta u Malom Mokrom Lugu, da će uskoro biti otvorena ambulanta u Jajincima, a da naredne godine sledi izgradnja objekata u Borči, Ugrinovcima i drugim naseljima, kako gradjani ne bi dugo putovali i satima čekali na pomoć lekara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar