U trendu

Novi kandidati za članove Saveta REM-a

Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje utvrdio je danas da su Milan Antonijević i Snežana Stojanović Plavšić kandidati za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i predložio da se poslanici o tome izjasne po hitnom postupku sledeće nedelje.
Za utvrdjivanje liste kandidata na kojoj su Antonijević i Snežana Stojanović Plavšić, izmedju kojih će narodni poslanici na plenarnoj sednici izabrati novog člana Saveta REM-a, glasalo je 13 članova Odbora, a jedan nije glasao.

Antonijevića i Snežanu Stojanović Plavšić predložila su udruženja koja se bavi slobodom izražavanja i zaštitom prava dece, a oni su izglasani za kandidate posle odluke poslanika da ne usvoje autentično tumačenje Zakona o elektronskim medijima, a nakon što su neke od organizacija imale prigovore o načinu izbora.

Snežana Stojanović Plavšić je dečji psiholog iz Leskovca, a Antonijević je direktor Komiteta pravnika za ljudska prava – Jukoma.

Tokom druge tačke dnevnog reda, na sednici odbora je održan razgovor sa ta dva kandidata na kome su poslanici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke i Socijalitičke partije Srbije postavljali pitanja kandidatima.

Predsednica odbora Vesna Marijanović poželela je Antonijeviću i Snežani Stojanović Plavšić uspeh u izboru, kao i hrabrost u budućem radu u Regulatornom telu za elektronske medije (REM).

Kandidati za REM ispred crkvi i verskih zajednica su psiholog Aleksandra Janković i Nenad Drašković, dok je AP Vojvodina predložila Sinišu Isakova i Vladimira Barovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.