U trendu

Novi Pazar: 16 gimnazijalaca obolelo od tuberkuloze

Ministarstvo zdravlja naložilo je vanrednu dezinfekciju prostorija novopazarske gimnazije zbog čega neće biti nastave u ovoj srednjoj školi jer je 16 učenika obolelo od tuberkuloze u poslednjih nekoliko meseci.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović izjavio je da je prvi krug dezinfekcije završen tokom vikenda, a da će sanitarni radnici u sredu i četvrtak još jednom dezinfikovati sve prostorije.

„Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje iz Novog Pazara, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Milan Jovanović Batut iz Beograda i republičkom stučnom komisijom za tuberkulozu, nastaviće epidemiološki nadzor i da traže izvor te bolesti u ovoj školi“, rekao je Mahmutović.

Prvi slučajevi tuberkuloze u novopazarskoj Gimnaziji otkriveni su još tokom proleća, do sada je ta bolest potvrdjena kod 16 učenika, dok se sumnja da je još jedan djak zaražen.

Inače, stotinak učenika Gimnazije u petak je štrajkovalo smatrajući da rukovodstvo škole prikriva tačne podatke o broju obolelih.

U Gimnaziji kažu da nema razloga za paniku, da se preduzimaju sve mere koje je predložio Zavod za javno zdravlje i da učenici nemaju razloga za strah i štrajk.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar