U trendu

Novi sastav vlade pokazuje da će gradjani i dalje sve lošije živeti

Nova Vlada Srbije imaće kao jedini cilj odbranu rejtinga Aleksandra Vučića a njen sastav pokazuje da će gradjani i dalje živeti sve lošije, ocenio je danas predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić.

Reagujući na sastav vlade koji je predložio mandatar Aleksandar Vučić, lider demokrata je ocenio da „u Srbiji i dalje postoji samo jedan čovek“ a da su ministri „puki izvršioci njegovih naredjenja“.

„Vlada koju je predvodio Vučić smanjila je plate i penzije, napravila tajne i štetne ugovore ‘vredne’ 900 milijardi dinara, pokazala kako se ukida pravna država na slučajevima Savamala, istrazi o tragediji ‘helikopter’, a taj sastav pokušao je da uguši slobodu govora u medijima, kritike vladi upućenih od predstavnika nezavisnih institucija i javnih ličnosti“, naveo je Pajtić.

On je ocenio da je okončana „još jedna telenovela oko sastava nove vlade u režiji Aleksandra Vučića“, dodajući da će se vlada „isključivo baviti obračunima sa neistomišljenicima“.

Mandatar Aleksandar Vučić saopštio je danas imena kandidata za ministre Vlade Srbije a sednica Narodne skupštine posvećena izboru nove vlade, počeće sutra u 14 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.