U trendu

NUNS podnosi prijavu protiv ministra unutraĆĄnjih poslova

Predsednik Nezavisnog udruĆŸenja novinara Srbije (NUNS) VukaĆĄin Obradović izjavio je da će NUNS danas podneti prijavu protiv ministra unutraĆĄnjih poslova NebojĆĄe Stefanovića kako bi se utvrdilo kako je doĆĄao do saznanja da će biti objavljene informacije da je policija pratila jednu novinarku.

Stefanović je u petak, gostujući na Radio televiziji Srbije izneo informaciju da će se narednih dana u javnosti povesti priča o praćenju jedne novinarke koja je, kako je naveo, radila joơ u vreme Slobodana Miloơevića.

„Predsednik jednog novinarskog udruĆŸenja, neću reći kojeg, treba u javnosti da se pojavi i to kaĆŸe kao jednu skandaloznu stvar“, naveo je Stefanović i dodao da ne postoje indicije, niti dokazi da se tako neĆĄto dogodilo, ali da će institucije, pre svega tuĆŸilaĆĄtvo raditi svoj posao i u ovom slučaju.

„Zabrinuti smo zbog ovoga i traĆŸićemo da nadleĆŸni organi ispitaju optuĆŸbe da se novinari prate bez zakonskog osnova“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

On nije ĆŸeleo da otkrije identitet novinarke koja je navodno praćena i radnika MUP-a koji je podneo prijavu jer, kako je rekao, ĆŸeli da skrene paĆŸnju javnosti sa pojedinaca na pojavu.

Konferenciju za novinare obeleĆŸila je oĆĄtra rasprava urednika „Informera“ Dragana J. Vučićevića i ostalih novinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar