U trendu

NUNS zahteva smenu ministra odbrane Bratslava Gašića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da postupak ministra odbrane Bratislava Gašića prema novinarki B92 predstavlja vrhunac nepoštovanja novinarske profesije, kao i da ministar zbog ranijih grešaka, pa i kršenja zakona, mora biti smenjen sa te funkcije.

U saopštenju, NUNS je pozvao sve medije i novinare da obustave komunikaciju sa ministrom Gašićem i bojkotuju sve dogadjaje u kojima on učestvuje, sve dok ne bude smenjen.

„NUNS podržava inicijativu pojedinih uglednih novinara da se ispred Vlade Srbije održi protest medijskih profesionalca. Pozivamo sve članove našeg udruženja i sve medijske radnike da se pridruže protestu večeras u 19.00 časova ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj 11“, navodi se u saopštenju.

Ministar Gašić je juče u Trsteniku na skandalozan način prokomentarisao potez novinarke dopisnice B92 koja je čučnula kako ne bi bila u kadru snimateljima.

„Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu“, izjavio je ministar odbrane što su kamerama i mikrofonima zabeležile novinarske ekipe koje su čekale njegovu izjavu.

NUNS je danas izrazio „zaprepašćenje zbog neumesnog, seksističkog komentara“ ministra odbrane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.