U trendu

Oblačno sa kišom

U većem delu Srbije  danas  će biti oblačno s kišom, na planinama sa snegom, a očekuje se 10 do 30 milimetara novih padavina i temperatura do 12 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U istočnim, južnim, jugozapadnim i centralnim krajevima lokalno biće i oko 40 milimetara novih padavina, a na planinama 20 centimetara novog snega, upozorio je RHMZ.

Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od tri do sedam, a najviša dnevna od šest do 12 stepeni.

I u Beogradu će biti oblačno, povremeno sa slabom kišom, uz slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće oko šest, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

U Srbiji će u ponedeljak ujutro biti oblačno, još ponegde s kišom, a na planinama sa snegom, dok se posle podne očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U utorak u većini mesta biće suvo, dok će sredinom dana na severu, a posle podne i u ostalim krajevima doći do novog naoblačenja s kišom i susnežicom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz pad temperature.

U sredu se očekuje postepen prestanak padavina, a zatim suvo i hladnije vreme.

Biometeorološka prognoza za nedelju ukazuje da će vreme nepovoljno uticati na hronične bolesnike, a naročito na osobe sa respiratornim i srčanim tegobama.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu razdražljivosti, bolova u mišićima i pospanosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.