U trendu

Od danas zatvorena garaža Obilićev venac

Garaža „Obilićev venac“ u Beogradu od danas pa u narednih pet meseci biće zatvorena zbog radova na rekonstrukciji i nadogradnji, a po završetku imaće više od 800 mesta za parkiranje, za trećinu više nego sada.

Radovi na rekonstrukciji garaže počeli su u aprilu, a sada se nastavljaju armiranjem betonskih ploča, postavljanjem antikorozivne zaštite i sanacijom konstrukcija na svim nivoima, od prizemlja u Ulici Obilićev venac do krova.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković rekao je ranije da će garaža po završetku sanacije i nadogradnje imati 20.000 kvadrata i potpuno novu savremenu fasadu.

„Posle nadogradnje garaža će imati 16 polunivoa, a dobiće i lift za korisnike, koji do sada nije imala. Biće postavljeni i solarni paneli, preko kojih će se snabdevati strujom, uvodimo i potpuno novu, štedljivu rasvetu, a biće postavljena i tri punjača za električne automobile“, rekao je Čupković.

Garaža će dobiti i novu fasadu tako da u narednih 15 godina neće biti potrebe za novim ulaganjima, naveo je on.

Po završetku radova i otvaranju garaže, postojaće samo ulaz iz Ulice maršala Birjuzova, dok će ulica Obilićev venac ubuduće biti deo pešačke zone.

Iz Parking servisa apelovali su na građane da budu srpljivi i podsećaju da se u blizini nalazi garaža „Zeleni venac“, koja raspolaže sa 304 parking mesta, te parkiralište „Donji grad“ u Karađorđevoj ulici, koje ima 392 mesta.

U ovom delu Beograda, vozačima je na raspolaganju i garaža „Pionirski park“ sa 472 parking mesta, kao i „Masarikova“.

Garaža „Obilićev venac“ izgrađena je davne 1975. godine, tri godine kasnije je prvi put nadograđena i 40 godina nije bilo značajnijih ulaganja u investiciono održavanje ovog objekta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.