U trendu

Od srpskog Regana do srpskog Minhauzena

Donald Tramp se nije izvinio Srbima ali je njegov štab zatražio izvinjenje od uglednog „Nedeljnika”, kojem posle ovog gafa ostaje da traži izvinjenje od Vladimira Rajčića, glumca, producenta i kandidata za predsednika Srbije.

Američka predsednička kampanja preselila se i u Srbiju i to zahvaljujući intervjuu koji je Donald Tramp navodno dao za „Nedeljnik”.

Dok su u četvrtak Srbi pomislili da im se mogući predsednik izvinio zbog bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, iz štaba kontroverznog republikanskog kandidata stigao je hladan tuš – Tramp se nije izvinio Srbima ali zato traži izvinjenje od uglednog srpskog nedeljnika.

Ubrzo se oglasila i redakcija lista u kojem se istražuje da li su upali u „žarište izborne kampanje ili je redakcija prevarena od Vladimira Rajčića”, čoveka koji je trebalo da im posluži kao prečica do Trampa?

Potom se Rajčić zakleo u autentičnost intervjua, objasnivši da je sa Trampovim ljudima – medijskom savetnicom Suzan Javorovski i kandidatom za potpredsednika Majkom Pensom dogovarao intervju, ali i da zna kako je došlo do iznenadnog preokreta. Tvrdi da će uskoro sve da obelodani i to ni manje ni više nego na Si-En-Enu.

Ali sve i da je Tramp rukom napisao odgovore na „Nedeljnikova” pitanja, pa potom porekao, najsporniji su kredibilitet i novinarski odabir samog Rajčića za posrednika između redakcije i Donaldovog štaba. Ovaj magazin i ranije je imao slična „proklizavanja”….

Autor: Višnja Aranđelović, Politika

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar