U trendu

Odbornici traže odgovor od Udovički

Odbornici koji od sinoć štrajkuju gladju u Beloj Crkvi najavili su da će večeras pozvati i gradjane da im se pridruže u štrajku, ukoliko im lično ministarka za lokalnu samoupravu Kori Udovički ne odgovori na pitanje da li je smena lokalne vlasti u tom mestu bila izvedena na legalan način.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke, Sandra Ristić i Željko Crnogorac kazali su za agenciju Beta da im je danas u 15 sati ponovo isključeno grejanje u skupštinskoj sali u kojoj iz protesta spavaju od prošlog petka, da ih niko iz Doma zdravlja nije obišao iako su u štrajku gladju i da su im opštinske službe iz sale odnele i aparat za pijaću vodu.

Naveli su da ne priznaju dopis koji im je danas uputio državni sekretar u resornom ministarstvu Ivan Bošnjak, u kome se navodi da je smena vlasti u petak bila u skladu sa zakonom.

„Ne priznajemo odgovor treće osobe, zahtevamo da nam odgovori ministarka Kori Udovički“, naveli su odbornici.

Troje odbornika DS i LSV i jedan član Opštinskog veća u Beloj Crkvi stupili su sinoć u štrajk gladju.

Oni traže i da se utvrdi ko je odgovoran za incidente koji su se desili u petak, kada privatno obezbedjenje nije dopustilo pojedinim odbornicima da udju u zgradu opštine i kada je korišten i biber sprej.

Odbornici koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) i Jedinstvene Srbije smenili su u petak na vanrednoj sednici opštinsko rukovodstvo u Beloj Crkvi i imenovali Darka Bogosavljevića iz SNS-a za novog predsednika opštine.

Sednica je održana u zgradi Kulturno-prosvetnog centra, a odbornici DS i LSV joj nisu prisustvovali.

Vojvodjanski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je da će zbog situacije u Beloj Crkvi tražiti od medjunarodne zajednice da zaštiti gradjane Vojvodine.

Povezane vesti:

Sa Fejsbuka nestali zapisi o incidentu u Beloj Crkvi

Nova vlast u Beloj crkvi samo ako ministarstvo odobri

Bela Crkva nije imala ugovor sa privatnim obezbedjenjem

Ministarstvo traži hitan izveštaj iz Bele Crkve

Upravni sud nadležan za sporove oko izbora funkcionera

Odbornici prespavali u sali Skupštine Bele Crkve

Smenjena vlast u Beloj Crkvi, DS i LSV ne priznaju sednicu

SNS krši zakone i Ustav

Bačen suzavac na odbornike u Beloj Crkvi

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.