U trendu

Odgovor Hrvatske nije evropski

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da izgradnja zida na granici sa Srbijom, kao odgovor Hrvatske na problem sa izbeglicama, nije u skladu sa evropskim stavovima.

„Evropska unija je više puta rekla da podizanje ograda i zidova na granicama nisu evropski odgovor“, rekao je za Danas Dačić komentarišući izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da će Hrvatska morati da postavi ogradu na svoju granicu da bi se zaštitila od priliva izbeglica.

Ivica Dačić dodaje da je izjava hrvatske predsednice pitanje za Evropsku uniju.

„Izjava Grabar Kitarović je pitanje za čelnike EU, šta je evropska politika“, dodao je Dačić.

Hrvatska predsednica je rekla da ne želi da se Hrvatska nađe u poziciji da uđe veći broj ljudi (izbeglica i migranata), a da se zatvore granice susednih država.

„Mislim da će u budućnosti biti potrebna nekakva ograda ili fizička prepreka. Ali nemojte to zvati žicom. Nemojte to upoređivati s jednom Srebrenicom ili s koncentracionim logorima“, rekla je Grabar Kitarovićeva u intervjuu za zagrebački „Jutarnji list“.Beograd – Evropska unija je više puta rekla da podizanje ograda i zidova na granicama nisu evropski odgovor, komentariše za Danas Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da će Hrvatska morati da postavi ogradu na svoju granicu da bi se zaštitila od priliva izbeglica. – See more at: http://www.danas.rs/danasrs/politika/dacic_odgovor_hrvatske_nije_evropski_.56.html?news_id=309629#sthash.ykOe28md.dpuf

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.