U trendu

Odlični bilateralni odnosi Srbije i Španije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i bivši šef diplomatije Španije Migel Anhel Moratinos konstatovali su danas u Beogradu da su bilateralni odnosi dve države odlični i da postoji spremnost za produbljivanje ekonomske saradnje.
Dačić je izrazio zadovoljstvo što se susreo sa velikim prijateljem Srbije, nosiocem Ordena srpske zastave prvog stepena i počasnim gradjaninom Beograda, koji je deo diplomatske karijere proveo Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Obostrano je „konstatovano da su bilateralni odnosi Srbije i Španije odlični, da je politički dijalog intenzivan, kao i saradnja u medjunarodnim organizacijama“

Naglašeno je na sastanku i „da postoji prostor i spremnost obe strane za produbljivanje ekonomske saradnje“.

Šef srpske diplomatije izrazio je zahvalnost na čvrstoj i principijelnoj podršci Španije ključnim prioritetima Vlade Srbije, procesu evrointegracija i poziciji u vezi sa Kosovom i Metohijom, navodi se u saopštenju.

U razgovoru su učestvovali i izvršni direktor i savetnik za medjunarodne odnose Medjunarodnog sajma Barselona, Rikard Zapatero i Huan Antonio Marč, koji borave u Beogradu radi uspostavljanja saradnje sa Beogradskim sajmom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar