U trendu

Odloženo iznošenje završnih reči na sudjenju Počuči

Iznošenje završnih reči na sudjenju nekadašnjem portparolu Protivterorističke jedinice MUP-a Radomiru Počuči, optuženom za ugrožavanje sigurnosti članica nevladine organizacije „Žene u crnom“, odloženo je danas u u Višem sudu u Beogradu za 14. decembar.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal vodi krivični postupak protiv Počuče po optužnom predlogu zbog pretnji „Ženama u crnom“ upućenim preko društvene mreže Fejsbuk.

Tokom sudjenja, tri aktivistkinje „Žena u crnom“ ocenile su da je Počučina izjava pokrenula lanac nasilja, mržnje i pretnji, a Počuča je rekao da je zloupotrebljen njegov status na Fejsbuku, „izrečen u melanholičnoj ironiji“.

Iznošenje završnih reči odloženo je da bi sudsko veće pribavilo presudu kojom je Počuča zbog učešća u sukobu u Ukrajini osudjen na kaznu od godinu i po dana zatvora, uslovno na četiri godine.

Počuča je danas novinarima izjavio da očekuje oslobadjajuću presudu i dodao mu ne pada na pamet da se izvini „Ženama u crnom“, kakva god presuda bude.

„Ja i dalje stojim iza onog što sam napisao na Fejsbuku, to je moje mišljenje, ali nisam nikom naredio da bilo šta uradi“, rekao je on.

Advokat „Žena u crnom“ Kristina Todorović kazala je da se nada da će na sledećem sudjenju biti izrečena osudjujuća presuda sa adekvatnom kaznom kako „bi se poslala poruka da su takve izjave nedopustive i neprihvatljive“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar