U trendu

Odluka Mađarske kontraproduktivna

Srbija je protiv podizanja zidova i smatra da je odluka Mađarske o podizanju ograde na granici sa Srbijom „kontraproduktivan potez koji nas vraća nekoliko decenija unazad”, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je na međunarodnom skupu u hotelu Metropol rekao da odluka Mađarske ne doprinosi dobrim odnosima dve zemlje i dodao da će se ta tema svakako naći  na dnevnom redu dve vlade koje će naredne srede imati od ranije  zakazan sastanak.

„Mađari se ljute kada kažete zid, kao da je važno od kod materijala se pravi… Pogledajte koliko to (odluka o podizanju ograde) simbolički utiče na sam mađarski narod. Šta će da kažu Mađari u Vojvodini, sa koje strane je raj?”, rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je takođe rekao da nije tako jednostavno praviti zidove jer se posle teško ruše i ukazao da će migranti posle podizanja ograde na granici sa Srbijom ulaziti u Mađarsku iz Rumunije, kao članice Evropske unije.

Dačić je posle svog govora rekao novinarima da Srbija nije protiv borbe sa ilegalnim migracijama, ali da jeste protiv dizanja zidova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar