U trendu

Odluka Vučića i Nikolića pokazatelj mudre državničke politike

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je odluka premijera Aleksandra Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne podrže referendum o Danu Republike Srpske pokazatelj mudre državničke politike koju vodi Srbija.

On je u pisanoj izajvi dostavljenoj medijima naveo da se tom odlukom štite nacionalni i državni interesi Srbije, ali i srpskog naroda u Republici Srpskoj.

„Srbija je još jednom pokazala da je čvrsto opredeljena za mir i regionalnu stabilnost, nasuprot antisrpskoj i ratnohuškačkoj politici u nekim zemljama regiona, koja za krajnji cilj ima provociranje Srbije, zaustavljanje njenog napretka i ukidanje Republike Srpske. Ništa od toga se neće ostvariti, jer Srbija pametno štiti svoje interese, srpski narod u celini i sve svoje gradjane“, istako je Dačić.

Kako je dodao, iako je rat na prostoru bivše SFRJ odavno završen, na žalost, istinski mir još nije započet.

Prema njegovim rečima, Srbija je dala primer kako se ponaša jedna zemlja koja iskreno želi mir i stabilnost.

„Očekujemo da se i drugi tako ponašaju, u interesu budućnosti celog regiona“, rekao je Dačić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić saopštili su juče nakon sastanka sa liderima RS da nisu podržali najavljeni referendum o Danu RS, ali da „ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stavova“ povodom njegovog održavanja.

U zajedničkom saopštenju Nikolića i Vučića posle sastanka navodi da se će Srbija, bez obzira na odredjene razlike u vidjenjima situacije u regionu uvek podržati srpski narod, gradjane RS i njene institucije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar