U trendu

Održan Bečki bal u Beogradu (VIDEO)

U prisustvu 300 zvanica u hotelu Hajat u Beogradu u subotu uveče održan je Bečki bal, čiji su počasni pokrovitelji srpski i austrijski zvaničnici.

U ime Vlade Srbije prisutne je pozdravila ministarka pravde Nela Kuburović, a u ime grada Beča zamenik gradonačelnika Ens Voler.

Ministarka Nela Kuburović zahvalila je organizatorima i rekla da je Bečki bal dokaz dobrih odnosa Srbije i Austrije, Beča i Beograda i da je „svakako prlika za ostvarivanje novih kontakta, pre svega za investiranje“ Austrije u Srbiji i obrnuto.

Organizator Bečkog bala Darko Miloradović živi u Beču, a od 2012. organizuje Bečki bal u Beogradu i kako je rekao, želja mu je da narednih godina na balu bude 1.000 zvanica.

On je rekao da se nada da će tako na najbolji mogući način spojiti i kvantitet i kvalitet jer kako je dodao, kada su balovi u pitanju „kvalitet zvanica je uvek veoma bitan“.

„Gledajući večeras goste na našem balu, može se reći da tu postoji visok kvalitet“, rekao je Miloradović i dodao da balovi nisu samo dogadjaji gde treba da se pleše, jede, pije, nego su to uvek dogadjaji koji povezuju, u ovom slučaju dva grada  –  Beč i Beograd i dve države Austriju i Srbiju.

Miloradović je rekao da Bečki bal u Beogradu ima veliku podršku vlade Srbije i Beograda, kao i vlade Austrije i grada Beča, rekao je Miloradović.

Počasni pokrovitelji bala su srpski i austrijski zvaničnici medju kojima su i ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, gradonačelnik Beča Johan Gudenus i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.