U trendu

Oko 120 migranata na auto-putu kod Sremske Mitrovice

Grupa od oko 120 migranata, uglavnom iz Avganistana i Pakistana, koja je krenula iz Beograda pešice ka Hrvatskoj, nalazi se na auto-putu blizu Sremske Mitrovice, javio je večeras RTS.

U grupi su uglavnom muškarci, ali ima i žena i dece, a reč je o ekonomskim migrantima. Pokriveni su ćebadima i nema više transparenta na kojima je pisalo „Molimo vas, otvorite granicu“ i „Stop ratu“.

Migranti kažu da će na granici sa Hrvatskom čekati sve dok ne bude otvorena, a namera većine u toj grupi je da odu u Italiju ili Francusku.

Ranije danas, na putu ka hrvatskoj granici bilo je oko 150 migranata, ali je deo njih zbog iscrpljenosti odlučio da se vrati u Beograd.  

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je ranije danas da migrante prate policija, prevodioci i predstavnici Komesarijata za izbeglice kao i da im se pruža neophodna lekarska pomoć.

On je naveo i da će se prema njima dok su na teritoriji Srbije, svi ponašati „po najvišim svetskim standardima  –  ljudski“, ali da im niko neće dati lažnu nadu, niti ih ubediti da će neko otvoriti granične prelaze ako oni dodju do njih.

Grupa od oko 150 migranata, uglavnom iz Avganistana i Pakistana, koji su boravili na beogradskim ulicama i u parkovima, juče je iz Beograda krenula peške ka granici sa Hrvatskom.

Početkom oktobra ove godine grupa migranata krenula je ka Madjarskoj, ali su zbog lošeg vremena odustali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar