U trendu

Oliver Ivanović u kućnom pritvoru

Lider Građanske Inicijative Srbija, demokratija, pravda Oliver Ivanović u nastavku sudjenja u Kosovskoj Mitrovici braniće se sa slobode, a odluku o kućnom pritvoru donelo je danas Euleksovo sudsko veće Osnovnog suda u tom gradu na severu Kosova.
Ista odluka je doneta i u slučaju pukovnika MUP-a Srbije u penziji Dragoljuba Delibašića, koji je obuhvaćen istom optužnicom kao i Ivanović.

Kućni pritvor im je odredjen u trajanju od dva meseca.

„Ivanoviću je ukinut pritvor. Odredjen mu je kućni pritvor. Nakon izlaska iz bolnice biće u stanu u Mitrovici. Mora da preda putne isprave, a izrečena mu je i zabrana prilaska svedocima i drugim okrivljenima“, rekao je agenciji Beta advokat Nebojša Vlajić.

Advokat Ljubomir Pantović je rekao agenciji Beta da će Ivanović ostati u bolnici dok konzilijum ne utvrdi da mu zdravstveno stanje dozvoljava da bude u kući.

Delibašić će večeras nakon 19 meseci napustiti pritvor, dodao je Pantović.

Sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici odlučivalo je o „sudbini“ Ivanovića od juče, nakon što je saslušan i poslednji, 50. svedok tužilaštva.

Lider GI SDP optužen je za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine. Sudi mu se od decembra 2014. godine, a istom optužnicom obuhvaćeni su i Dragoljub Delibašič i još trojica Srba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.