U trendu

Opozicija kaže da bi ostavka Vučića bila najbolji poklon

Opozicioni poslanici Nove stranke, Demokratske stranke i Pokreta za preokret ocenili su danas da bi ostavka premijera Srbije Aleksandra Vučića bila „najbolji poklon“ u Novoj godini za sve gradjane i pozvali ga da to učini, optužujući ga da je Srbiju ekonomski, politički i moralno uništio.

Oni su u holu Skupštine Srbije uputili više pitanja premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, koji, kako su naveli ni danas, kao ni poslednjeg četvrtka u novembru, oktobru, septembru i avgustu nije bio na radnom mestu u parlamentu kako bi odgovarao na poslanička pitanja.

Lider Nove Stranke Zoran Živković ponovo je upitao Vućića ko je odgovoran za pogibiju sedam ljudi u padu helikoptera Vojske Srbije u martu ove godine.

On je ocenio i da je 2015. godina, „godina Vučićevih laži“, i dodao da premijer gradjanima treba da objasni odakle i gde je onih 316 mostova kao i oni izgradjeni putevi koje pominje.

Takodje, podsetio je na obećanje premijera da će sve škole i bolnice biti obnovljene i da će ih sve obići, i da je za to izdvojeno milijardu dinara.

„Mislim da je to odličan posao za njega, da ih obilazi, proverava da li su toaleti okrečeni, da i su čisti“ , dodao je Živković i naveo da u Srbiji ima 3.500 školskih objekata i bolnica.

Članovima vlade Živković je poželeo da „o njihovom socijalnom stajnu brine Aleksandar Vulin, o zdravstvenom Zlatibor Lončar,  da ih vozi Bratislav Gašić, da im peva Ivica Dačić, a pred sudom da ih brane Nikola Selaković i Aleksandar Vučić“.

Poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević pozvao je premijera da kaže zašto danas nije na radnom mestu, čime se bavi, i šta radi kad ni danas nije u parlamentu.

Pavićević je naveo da je poslanički klub NS u 2015. godini podneo 1.884 amandmana od kojih je 166 usvojeno, i dodao da kao najveći uspeh vidi uvodjenje principa akademske čestitosti.

On je Vučića upitao i da li je spreman da na saslušanje na, kako je rekao, „plagijatograf“ pošalje ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i gradonačelnika Beograda Sinišu Malog, i da im se oduzmu zvanja koja su stekli „kradjom tudjih ideja“.

Pavićević je dodao da je to red jer je vlada prethodnih meseci promovisala odredjeni broj akcija čiji je rezultat bilo i hapšenje pojedinaca, koje prema njegovoj oceni predstavlja politički progon i linč.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)