U trendu

Opozicija postavljala pitanja fotografiji Vlade Srbije

Poslanici opozicionih stranaka u Narodnoj skupštini danas su postavljali pitanja maketi Vlade Srbije u skupštinskom holu, nezadovoljni zbog toga što članovi Vlade nisu došli da odgovaraju na poslanička pitanja četvrtkom.

Nezavisni poslanik Janko Veselinović postavio je na sto u centralnom holu fotografiju premijera Aleksandra Vučića i ministara na papirnom ramu, kojoj su se „obraćali“ poslanici svih opozicionih stranaka.

„Ne znam zbog čega se boji ova Vlada, zbog čega beži, i zbog čega dolazi u parlament samo kad treba da da povlastice nekim kompanijama koje su im mile“, rekao je Veselinović novinarima u Skupštini.

On je upitao Vladu Srbije šta će učiniti da spreči podizanje ograde na granici Srbije i Mađarske, kao i šta će biti urađeno da se mala privreda sačuva od propadanja.

Poslanici Demokratske stranke Aleksandra Jerkov i Balša Božović upitali su zašto građani nemaju uvid u kompletan ugovor između Vlade i kompanije „Igl Hils“, i koja je sudbina kredita i 39 obećanih investicija Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji.

Jerkov je podsetila da će kompanija „Sivac“ iz Bačke, iako profitabilna, otići u stečaj 30. juna jer joj ističe rok da otplati sedam miliona evra kredita koje je podigla da bi isplatila manjinske akcionare i tako omogućila da više od 2.000 hektara njenih oranica i isto toliko državne zemlje, koju je obrađivala, pređe u posed arapske firme „Al Ravafed“.

Inače, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najavila je danas da će članovi Vlade Srbije odgovarati na poslanička pitanja na skupštinskoj sednici sledećeg četvrtka.

„Pre nekoliko dana smo se, u skladu sa članom 205. Poslovnika, dogovorili da će premijer tražiti da obavezno sledećeg četvrtka jedna od tačaka dnevnog reda, od 16 do 19 časova, bude postavljanje pitanja“, rekla je Gojković novinarima u Narodnoj skupštini.

Ona je ocenila da opozicioni poslanici svojim pitanjima traže „teme kojih možda i nema“.

„Žao mi je što nemaju komunikaciju, niti strpljenja da dobiju pravovremenu informaciju od predsednika parlamenta, ali potpuno razumem način borbe poslanika opozicije“, kazala je Gojković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.