U trendu

Opština Gornji Milanovac kupuje poligraf

Na dnevnom redu sednice Skupštine opštine u Gornjem Milanovcu danas je i zahtev da se iz budžetskih rezervi hitno kupi poligraf, kako bi se smanjile razne laži.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije Dušan Djurović predložio je da se u cilju istine i eliminisanja laganja od strane političara kupi poligraf, na koji će morati svi da dodju.

Prema njegovim rečima, to se odnosi na sve političare na lokalu, kao i na ministre i republičke funkcionere koji dolaze u rudničko-takovski kraj, kako bi „bili svesni da ovde više nema laganja“.

„Ovaj narod konačno treba da sazna ko govori istinu i jedini način je da se kupi poligraf koji bi se brzo isplatio, a mogli bi da ga iznajmljujemo i drugim opštinama“, rekao je Djurović.

Kako je novinarima objasnio, predlog je usledio posle poziva Socijalističke partije Srbije (SPS), svojim koalicionim partnerima u lokalnoj vlasti, Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da zajedno idu na poligraf.

Predsednica Skupštine opštine Jadranka Dostanić (SNS), kojoj je Djurović pred početak sednice poklonio cveće, svojim koalicionim partnerima je rekla da je to „sakupljanje jeftinih političkih poena“.

Niko od odbornika na današnjoj sednici nije se javio sa drugačijim predlogom ili se izjasnio da je protiv.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar