U trendu

Optužnica protiv Kosmajca vraćena na dopunu

Optužnica podignuta protiv Dragana Kosmajca i još dve osobe vraćena je Višem javnom tužilaštvu radi dopune istrage, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

U saopštenju se navodi da je krivično-vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu 10. novembra donelo naredbu da Više javno tužilaštvo u roku od tri dana od dana prijema naredbe suda, donese naredbu o dopuni istrage da bi se ispitala osnovanost optužnice podignute protiv okrivljenih Draga Milidraga, Dragana Kosmajca i Milana Rapaića.   

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) prenela je početkom oktobra da je Kosmajac optužen da je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra, odnosno da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja podstrekavanjem.

Dragi Milidrag i geometar Republičkog geodetskog zavoda Milan Rapaić terete se za zloupotrebu službenog položaja.

Prema optužnici, Kosmajac se septembra 2010. godine sastao sa Milidragom, zaposlenim u privatnoj firmi koja je imala ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom, a koji je bio angažovan da izradi katastar nepokretnosti za opštinu Zvezdara gde Kosmajac živi.

Kako tvrdi tužilaštvo, Kosmajac je podstrekavao Milidraga da mu omogući da se u katastar upiše kao jedini vlasnik parcele. Sastanku je prisustvovao i geometar Milan Rapaić koji je posredovao da se Milidrag i Kosmajac upoznaju.

Komisija Republičkog geodetskog zavoda je posle tog sastanka donela odluku o upisu. Milidrag je zatim izbrisao ostale suvlasnike parcele i upisao Kosmajca kao jedinog korisnika 763 kvadratna metra zemljišta.

Kosmajac je široj javnosti postao poznat kada ga je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za medije u junu 2014. godine nazvao najvećim narko-dilerom u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.