U trendu

Otvaranje poglavlja najveći uspeh Srbije

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras, na stranačkom skupu u Novom Sadu, da je 2015. godina bila teška za Srbiju, ali da je otvaranjem prvih poglavlja u pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji postigut veliki uspeh.

„Bez vaše snage, narode, bez vaše podrške ne bismo uspeli. Želim da vama koji ste pobedili i ispisali novu stranicu srpske istorije čestitam. Vi, a ne ja, uspeli ste da otvorite prva poglavlja, ja sam na tome samo malo radio“, kazao je Vučić okupljenima u hali „Spens“ i dodao da se otvaranje poglavlja može uporediti sa „Hanibalovim prelaskom preko Alpa“.

On je dodao da Srbijom više ne upravljaju tajkuni i da se to ni u budućnosti neće dešavati i da će Srbija sama donositi odluke.

„Srbija radi i saradjuje sa svima, čujemo i slušamo sve, ali mi donosimo odluke. Poštujemo i volimo Evropu, poštujemo sve druge zemlje i Amerikance, Japance, Kineze, ali gradjani su ti koji donose odluku, oni će voditi zemlju, mi smo slobodna, nezvisna zemlja i tako čvrstu nacionanu potliku vodićemo i ubuduće“, kazao je Vučić.

On je na skupu najavio da će 13. februara biti održana Izborna skupština SNS-a, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo sranke.

„Na Predsedništvu smo doneli odluku da 13. februara održimo vanredni kongres i skupštinu stranke, na kojem ćemo doneti odluku o novom rukovodstvu. Biraćemo predsednika i sve druge organe. Vreme je da i sebe preispitamo, da vidimo šta smo uradili u prethodne dve i po godine“, kazao je Vučić.

On je dodao da je „vreme je da SNS ide u korak sa onim što narod želi“ i da je zbog toga važno da SNS izabere one koji će „snažno da štite Srbiju“, pa tek onda stranku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.