U trendu

Otvoren Regionalni centar granične policije u Priboju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otvorio je danas u Priboju Regionalni centar granične policije i najavio da će u ovoj godini insistirati na „još žešćoj“ borbi protiv šverca.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović je tokom posete Priboju ocenio da će novi centar omogućiti policiji efikasniji rad i bolji kontakt sa gradjanima.

„Zahtevam od granične policije i na tome ću insistirati, da borba protiv šverca bude mnogo žešća. Policija je ostvarila dobre rezultate u 2014. i 2015. godini u suzbijanju šverca duvana, kafe, narkotika, ali očekujem da u ovoj godini taj rad bude još intenzivniji“, rekao je ministar.

Stefanović je ocenio da će otvaranje Regionalnog centra, koji pokriva čitavu teritoriju granične linije Srbije prema BiH i Crnoj Gori i u kojem su smeštene dve policijske stanice, imati značaj i za opštinu Priboj jer će u centru biti zaposleno oko 100 ljudi.

On je dodao da će tokom 2016. i 2017. godine, nekoliko novih kompanija početi rad u opštini Priboj kao i da će otvaranje novih radnih mesta doneti koristi celom tom regionu.

Ministar je najavio i da će sledeće nedelje, nakon 15 godina, biti otvoren novi granični prelaz Carevo Polje na Uvcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.