U trendu

Otvorena izloĹžba Betina fotografija godine u Novom Pazaru

IzloĹžba najboljih medijskih fotografija iz jugoistočne Evrope pristiglih na konkurs „Betina fotografija godine“ otvorena je večeras u novopazarskoj Galeriji Multimedijalnog centra.

Izložbom 48 fotografija, među kojima su i nagrađene, agencija Beta istovremeno obeležava i 12 godina rada svog dopisništva u Novom Pazaru i radija Sto plus.

Izložbu je otvorio novopazarski karikaturista Muhamed Đerlek koji je rekao da su sve fotografije izuzetno vredne i da je svaka mogla da bude pobednička.

„Fotografija, trenutak Ĺživota otkinut od zaborava, a nama je veoma drago da i u naĹĄem gradu moĹžemo da vidimo radove najznačajnijih autora sa ovih prostora“, rekao je Đerlek.

Direktor radija Sto plus Ishak Slezović rekao je da je ponosan što i ovaj rođendan slave izložbom Betinih fotografija.

„U Novom Pazaru se čuje ĹĄest lokalnih i isto toliko nacionalnih radio stanica, a istraĹživanja govore da smo mi iz godine u godinu pri vrhu na listi sluĹĄanosti. Posebno nas raduje to ĹĄto imamo ubedljivo najduĹžu sluĹĄanost u kontinuitetu, ĹĄto govori da dajemo kvalitetne i objektivne informacije, uz dobru muziku i relaksirajući program“, izjavio je Slezović.

Na ovogodiĹĄnji, 12. konkurs „Betina fotografija godine“, prijavilo se 120 autora iz 11 zemalja jugoistočne Evrope, koji su poslali 498 fotografija, a pobednik je fotoreporter novinske agencije Hina Damir Senčar sa fotografijom pod nazivom „Poplave-Gunja“.

Drugu i treću nagradu osvojili su fotoreporteri iz Agencije Frans pres i prištinskog lista Koha Ditore Andrej Isaković i Driton Pačarada.

„Betinu fotografiju godine“ podrĹžali su Ambasada SAD u Srbiji, kompanije Bambi, Knjaz MiloĹĄ, Imlek, Soni (Sony), Zira centar, Zira hotel i Koka-kola (Coca-cola).

Konkurs za najbolju novinsku fotografiju Beta je ustanovila 2004. godine, povodom 10 godina od početka rada agencije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.